ZNÁME ELIXÍR MLÁDÍ

20.12.2015 08:47

ZNÁME ELIXÍR MLÁDÍ

 

Kdo by nechtěl zůstat „for ever young“, čili věčně mlád? Asi každý. Avšak domnívám se, že lidí, kteří v současné době věří na jednu zázračnou pilulku, nebo lektvar, jaký míchali alchymisté v dobách Rudolfa II., je pramálo. Nic však nebrání tomu, abychom neustále hledali způsoby, jak si zlepšit nebo utužit zdraví, či prodloužit mládí. Zdá se, že odpověď na tyto závažná témata nám již spoustu let dává biochemie lidského organismu. Z jejího nezaměnitelného řádu a zákonitostí, které bychom měli respektovat, vyplývá, že elixír mládí nebude jedna zázračná hmota, nebo tekutina, nýbrž celý komplex látek a činností, které bychom měli zařadit do každodenních života, abychom mohli říct, že dodržujeme zdravý životní styl, který nám upevní zdraví a omladí celý organismus.

Při hledání svého druhu „elixíru mládí“ musíme vycházet ze dvou základních biochemických procesů, které způsobují stárnutí organismu. Je to samozřejmě oxidace buněk a také proces glykace. Oxidace nás provádí od narození po celý náš život a jde pouze o to, abychom tomuto negativnímu procesu vytvořili dostačující protiváhu. To znamená svého druhu antioxidaci. Naštěstí náš organismus je zkonstruován tak, že jisté procesy brání při oxidaci vzniku volných radikálů, nebo je hned po jejích vzniku odstraňují. Tyto procesy s věkem slábnou a musíme hledat způsob, jak je nahradit něčím jiným. Tím je beze sporů antioxidační výživa. V našem pojetí jí říkáme „IN“. Musí to být plnohodnotná vyvážená strava, která bude plná antioxidantů a super antioxidantů.

Dalším závažným procesem stárnutí, který potřebujeme nutně pozastavit nebo alespoň hodně zpomalit je glykace, čili působení cukrů na bílkoviny v našem těle, to znamená na naše buňky. Proto musíme dělat všechno proto, abychom konzumovali cukrů co nejméně, nebo-li lépe řečeno pouze tolik, kolik náš organismus denně potřebuje.

V úvodu jsem naznačil, že známé elixír zdraví a troufnu říct, že po dlouholetých zkušenostech v tomto směru , že je to naprostá pravda. Těch elixírů je však velké množství a na nás je. abychom jed využívali v každodenním životě. A o to, abychom vás s tímto fenoménem seznámili se snažíme na našich omlazujících pobytech v Beskydách v Hotelu Relax v Rožnově pod Radhoštěm. Děláme to o víkendech a děláme to v třech základních krocích.

Tak především podáváme stravu „IN“ to znamená bohatou na dobré a kvalitní bílkoviny, obsahující zdravé tuky, které při zpracování neoxidují a působí blahodárně na naši imunitu a také malé množství cukrů, které máme neustále pod kontrolou. Strava kromě základních živin je velmi bohatá na minerály, stopové prvky a vitamíny, ale také, a možná především na antioxidační látky, o kterých víme v jakém jídle je hledat. Takže kromě toho, že se na našem skutečně ozdravném víkendovém pobytu chutně a zdravě najíte, tak se také od našich terapeutů dozvíte, jak si takový zdravý, antioxidační a zvyšující imunitu jídelníček sestavit. Takže po zdravém víkendu můžete ve zdravých dnech pokračovat u vás doma a navíc to naučit další členy rodiny nebo vaše blízké.

Dalším krokem k prodlužování mládí je správný pitný režim. to znamená, že pijeme zelené a bylinné čaje ale také přírodní suchá vína obohacená o extrakty z různých bylinných směsí. Jedná se o aromatizovaný bylinný nápoj ze 100% přírodního hroznového vína Mysterium®.  Možná se ptáte proč zrovna vína? Tak všeobecně je znám blahodárný vliv jistého množství přírodního vína na náš oběhový systém, srdce ale také na celé trávící ústrojí a především na hormonální sféru. Toto působení nám zaručuje nízký obsah alkoholu v tomto nápoji a potom celá řada bifenylů, polyfenolů, resveratrolu ale také tříslovin, které dobré přírodní víno obsahuje. My se snažíme v takovém to víně macerovat byliny, kdy při přenosů jejích biologicky aktivních látek nedochází k znehodnocování horkém / jak je tomu u paření bylin/, dále alkoholem obsaženým ve víně se nám rozšiřují cévy, čímž se blahodárné látky rychleji a lépe absorbují v našem organismu, a také víno nastoluje krásnou relaxační atmosféru, která především odbourává stresy a napětí. Samozřejmě vhodně zvolené víno má ještě celou řadu dalších předností, ale o tomto širokém tématu si budeme povídat na našich ozdravných pobytech.

No a třetím krokem omlazování organismu je působení na vnější část našeho těla, čili na naši kůži, které také podléhá procesům stárnutí a tak je musíme rychle zpomalit. Nota bene jedná se o největší orgán našeho organismu. Samozřejmě vnitřní výživa působí také na kůži, ale tento proces je o něco pomalejší, takže působení navenek jej zrychlíme. A k tomu nám slouží speciální 100% přírodní balzám Ovoderm®, který je bohatý na nejkvalitnější lecitin z vaječných žloutků, který účinně regeneruje kožní buňky,  a také minerály, stopové prvky a vitamíny, jak rovněž esenciální mastné kyseliny a gemmoterapeutika, což jsou biologicky aktivní látky z bylina a pupenů rostlin a stromů.

Myslím, že se mě touto krátkou statí podařilo naznačit, že opravdu známé elixíry mládí, že je umíme efektivně aplikovat a ještě naučit tomuto zázraku všechny účastníky našich regeneračních a ozdravných víkendových pobytů. Bližší informace na toto téma můžete najít v knize „Revoluce v dietách aneb co vám v ordinaci neřeknou“ a foto průvodce o místě pobytů je součásti galerie těchto stránek.

Termíny pobytů si můžete sjednat na telefonním čísle 774 484 322 nebo pomocí emailové adresy: eurobeskyd@email.cz. Těšíme se na vaši návštěvu!

Kontakt

jakseuzdravit matvikoff@seznam.cz