VYJÍMEČNOST VÝŽIVY „IN“

23.06.2015 08:30

VYJÍMEČNOST VÝŽIVY „IN“

 

V čem je výjimečnost a řekl bych dokonce zázračnost výživy „IN“. Jde především o způsob výživy lidského organismu, který má komplexní charakter a je optimálně vyvážený dle všech biochemických poznatků, které byly dosud objeveny a vyzkoumány.

Při tomto způsobu stravování dochází k okamžitému vyživování všech buněk, a tak jednotlivé orgány našeho těla jsou rekonstruovány a v případě potřeby dochází k jejích léčbě. Rekonstrukce začíná v našem mozku, což je velmi dobře, jelikož pak můžeme na tento způsob výživy pohlížet úplně z jiného úhlu pohledu, než jsme to dělali doposud. Najednou zjistíme, že jsme využívali k výživě organismu potraviny, které jsou nezdravé, zbytečné a v mnoha případech také škodlivé. Zjistíme, že zdravá výživa je velmi jednoduchá, avšak musí být osazena v široké vědomosti na téma biochemických procesů, které neustále probíhají v našem organismu. To nás nutí začít hledat všechny souvislosti a hlavně informace na toto téma.

Kdysi dávno, když jsem s výživou „IN“ začínal, tak jsem si dal předsevzetí, že budu tento způsob stravování prezentovat a hlavně vnímat jako životní styl. Takže jsem se snažili o to, aby lidé, kteří se pro tento životní styl rozhodli, nemuseli v nějakém směru strádat a zbytečně se zříkat některých jídel, která v dřívější době milovali. Proto jsem začal vyvíjet recepty na potraviny, které jsou mezi lidmi velmi oblíbené, ale jejich tradiční skladba je velmi nezdravá. Tímto způsobem jsem na příklad vymyslel pizzu bez mouky, nebo tradiční knedlíky s malým obsahem cukru. Také moje žena začala péct bábovky pro naše děti, které byly dostatečné sladké, avšak jedna porce obsahoval velmi málo sacharidu a také velmi málo mouky. Samozřejmě v rámci životního stylu jsem nezapomněl také na alkohol a hledal jsem takový, který člověka chuťově uspokojí ale nebude narušovat celkové pojetí výživy „IN“. Jednoznačně zvítězilo v tomto směru přírodní suché víno, malé množství ovocných destilátů nebo pivo s nízkých obsahem cukrů, čili pivo dry.

Když jsem se v té době zmínil před jedním ze spolupracujících lékařů na téma alkoholu, tak jsme uslyšel velmi zajímavou informací. Totiž tento doktor s dlouholetou zkušeností s výživou „IN“ mi řekl, že pokud někomu chuť alkoholových nápojů přináší potěšení a rozptýlení, pak ať v malém množství vybírá z nápojů, které jsem výše jmenoval. Avšak pokud někdo v těchto nápojích hledá lepší náladu, tak je zbytečné je vyhledávat, poněvadž výživa „IN“ je tak kvalitní, že při její aplikaci lidský mozek je jakoby neustále v euforickém opojení. Zprvu jsem nevěřil, dnes už vím, že je tomu tak.

Hlavní příčinou výjimečnosti výživy „IN“ je skutečnost, že po rychlé rekonstrukcí jednotlivých orgánů našeho organismu, dochází k jejích uzdravování a člověk se okamžitě cítí lépe. Nejrychleji probíhá rekonstrukce tam, kde prokrvení buněk je velmi dobré, na příklad v zažívacím traktu, pomaleji pak tak říkajíc na periferiích našeho organismu, to znamená v kloubech našich končetin. Tady člověk nesmí být netrpělivý, jelikož i tyto části našeho těla se velmi brzy uzdraví. Navíc tělo si velmi rychle začne hledat svou optimální podobu, což znamená, že obézní lidé začnou hubnou a nedoživení přibírat na váze. A náš zrekonstruovaný mozek si řekne sám, jaká je optimální podoba našeho těla. Takže organismus se rychle zbavuje existujících nemocí a z druhé strany sílí do podoby, která bude v budoucnu se účinně nejrůznějším nemocem bránit. A tak mi řekněte, která s diet, které jsou dnes ve společnosti propagovány,  toto dovede? Odpovím za vás, žádná!

A hlavně najednou začneme každodenní jídlo brát, jako skutečnou součást našeho života, jako svého druhu životní filozofii,  začneme nad ním přemýšlet a vyhledávat potraviny, které jsou pro nás nejdůležitější a nejdravější. Najednou zjistíme, že máme obrovské množství energie a tak zvaný syndrom vyhoření je ten tam, že máme každý den velmi dobrou náladu a to nezávisle na počasí, že jsme v pohodě a dovedeme lidem bez problémů odpouštět, že již nemáme cukrovku, kterou jsme dosud trpěli, že nás netrápí hemeroidy, že naše pleť je elastická a bez vrásek, že nás nepálí žáha po žádném z jídel, že se nám zlepšila astma, že … a tak dále, a tak dále. Hlavně jsou překvapení lidé se zvlášť závažnými onemocněními, jako je třeba Crohnova nemoc střev nebo roztroušená skleróza, kdy již byli smíření s celoživotními neskutečnými problémy, a tu z ničeho nic nemoci ustupují a vše se v dobré obrací. A právě v tom je výjimečnost výživy „IN“.

Vše funguje, jak má, ale hlavně, aby tomu tak bylo, musíme chtít sami. Proto tento způsob stravování se odvolává na racionalitu či inteligenci každého člověk. Člověk musí chápat správně své priority, aby našel v tomto životní stylu potřebu a zalíbení. Pokud se rozhodne, že péči o své zdraví přenechá v plném rozsahu lékařům, tím vůbec neodmítám interaktivní spolupráci s lékaři,  a hodlá i nadále pravidelně navštěvovat lékárny, pak mu již nic nepomůže. Pokud však se rozhodne převzít zodpovědnost za své zdraví a vzít kormidlo k jeho nalezení do svých rukou, pak je na těchto stránkách na tom nejsprávnějším místě. A když bude potřeba, tak zde můžou najít i někdy potřebnou pomoc. Kontakt: mujguru@emaíl.cz, tel. 774 484 322

Kontakt

jakseuzdravit matvikoff@seznam.cz