UTAJENÉ TERAPIE

11.03.2015 16:57

UTAJENÉ TERAPIE ANEB CO VÁM V ORDINACI NEŘEKNOU

 

JAK LÉČIT NELÉČITELNÉ NOMOCI

 

Ve své knize Revoluce v dietách aneb co vám v ordinaci neřeknou jsou se okrajově zmínil o důležitosti vitamínů, enzymů, antioxidantů, minerálních látek a stopových prvků pro naše zdraví. O tom všem se chci věnovat v další připravované knize, avšak téma je to tak závažné, že jsem se rozhodl podělit se vámi o nejnovější poznatky z této oblasti. Hlavně pak o poznatky, které mají obrovský význam nejen pro prevenci nemocí, léčbu některých nemocí ale také léčbu nemocí, které si lékaři zvykli nazývat jako neléčitelné.

 

Právě ve své výše jmenované knize jsem se různým terapiím s využitím ku příkladu vitamínů věnoval spíše po legislativní a právní stránce, kdy jsem chtěl upozornit na to, že farmaceutický průmysl se někdy záměrně nevěnuje výzkumů preparátů, které mají přírodní charakter, a tudíž je nelze patentovat. Jinými slovy tyto, i když velmi účinné léky, nemají chemický základ, takže nejsou vyráběny synteticky v laboratořích a nemohou farmaceutům přinášet kýžené zisky.

Vzpomněl jsem tam vitamín C a další vitamíny jako je vitamín K, A, D, a také některé minerály.

Když vám doktor řekne, že potřebujete vitamín K, tak neřeší problém o jaké káčko se jedná? Když chcete po něm vitamín B, tak hned uslyšíte otázku, jaké béčko – B2, B6 nebo snad B12? Káčo je zatím jenom káčko, a to je ztotožňováno se sražením  krve. Málokdo ví, že existují vitamíny K1 a K2 a každý z těchto vitamínů má zcela jinou funkcí v našem organismu. Vitamín K1 se týká, jak jsem už zmínil, sráživostí krve, tak vitamín K2 má širší spektrum působení – rozhoduje o umístění v našem organismu vápníku, a taká zásadně napomáhá léčbě osteoporózy, také působí proti vzniků nejrůznějších nádorových onemocnění, a také aktivně působí  při jejich léčbě. Je to vitamín, o kterém, už jenom z ohledem na jeho charakteristiku, by se mělo co nejvíce vědět.

Samozřejmě je vyráběn farmaceutickým průmyslem synteticky, avšak nejlepší vstřebatelnost zaručuje jeho přírodní forma, čili jeho výskyt v nejrůznějších potravinách.

 

Kontakt

jakseuzdravit matvikoff@seznam.cz