LÉČBA VŠECH NEMOCÍ

26.04.2015 10:47

LÉČBA NEMOCÍ

 

Dnes v drtivé většině případů u nejrůznějších nemocí nedochází k léčbě jejich příčiny, pouze k „opravování“ jejich následků. Ve společnosti je celá řada diet, které se prezentují jako zdravé, avšak pouze způsobem deklarace, že, když budete tak jíst, tak budete zdraví. Neexistují však diety, které proklamují skutečnost, že když se podle nich budete stravovat, tak se vyléčíte. Já již více jak dvacet let říkám svým klientům: „Neléčte se, uzdravte se“ a jim tato věta připadá jako sdělení z knihy scifi. Naštěstí není tomu tak, existuje jediná dieta, kterou jsem před léty nazval „IN“, což je zkrátka od anglických slova „intelligent nutrition“ a „immune nutrition „,  která léčí nejrůznější nemoci a působí samozřejmě i preventivně. Výživa „IN“, jak jsem se mnohokrát přesvědčil při své léčitelské praxi na ozdravných pobytech v Beskydách, léčí na příklad cukrovku obou typů, vysoký krevní tlak a oběhový systém, lupenku a jiné kožní onemocnění, roztroušenou sklerózu, astma, alergie, pohybový systém, Crohnovu nemoc a celou řadu dalších tak zvaných civilizačních nemocí.

Veškeré nemoci vznikají oslabením imunitního systému a rychlým stárnutím buněk. Tento problém lze napravit pouze a jenom zdravou výživou. Radikální změna jídelníčku může přinést již za několik dní velkou úlevu a také rychlé uzdravení. Je to tak prosté, až se tomu nechce věřit. Na vlastní oči jsem viděl případy mých klientů, kteří po mozkové příhodě nemohli pohybovat některými části těla a už po týdenním pobytu na mém léčebném pobytu se mohli o sebe postarat sami. Taktéž jsem svědkem velkých léčebných úspěchů v případě lidí postižených roztroušenou sklerózou, kdy po několika létech této zákeřné nemoci najednou vstali z invalidního vozíku a šli si zaplavat v hotelovém bazénu. Viděl jsem člověka na vozíku, který byl z důvodu neprůchodnosti cév připravován na amputaci obou končetin a po týdenním pobytu v Beskydách odcházel, ještě s berlemi, ale už po svých.  Ve výčtu léčebných úspěchů díky změně stravování bych mohl pokračovat.

Jistě se zeptáte, jak je to možné? Je to dosti jednoduché. Lidské tělo potřebuje všechny důležité živiny a také vitamíny, stopové prvky a minerály, které musíme dodávat ve vhodně stanoveném jídelníčku. Stanovit takový jídelníček je v podstatě velmi prosté, avšak člověk musí především znát biochemické procesy, které probíhají v organismu a z druhé strany složení potravin, podle kterého si může stanovit zdravý jídelníček. A právě tyto témata jsou předmětem léčebných pobytů v Beskydách.

Zmíním jeden příklad za všechny. Součásti zdravé stravy by mělo být také přírodní hroznové víno. Zároveň víme, že víno je výborný antioxidant, ale také perfektní medium pro dodávání do organismu biologicky aktivních látek povzbuzujících hormonální činnost. Takže využijeme tyto skutečnosti a budeme denně popíjet jednu nebo dvě skleničky vína s extraktem z bylin, které harmonizují hormonální sféru a zlepšují krevní oběh a práci srdce. Říkám tomu optimalizace výživy, kdy s chutného jídelníčku chci vytěžit co nejvíce pro zdraví našeho organismu. Jinými slovy, můžeme jíst chutně ale zároveň plnohodnotně. Škála možností v tomto směru je obrovská. A právě výběrem správných, zdravých potravin, jejích kombinací a kulinární přípravou se zabývají mí klienti na léčebných pobytech u nás v horách.

V souladu s výše uvedeným se ptám, proč chodíte do lékárny a zbytečně utrácíte spoustu peněz za léky, které neléčí? Přece můžete chodit pouze do zeleniny, masny a mlékárny, chutně jíst a zdravotní problémy hodit za hlavu. Je to jednoduché, ale člověk se musí rozhodnout. Léčebné pobyty nejsou určeny pouze pro nemocné, stejně dobře se zdravému životnímu stylu můžou naučit zdraví lidé, kterým takto pojatá prevence umožní udržovat zdraví ve svém těle co nejdéle.

Ne nadarmo jsem mou zdravou výživu nazval „IN“ a zmínil se tak o inteligentní výživě. Opravdu je to výživa pro lidi přemýšlivé, kteří znají cenu svého zdraví. Není to bohužel výživa pro lidí, kteří říkají, a musím říct, že jich není málo, až vážně onemocníme a bude se nás to přímo dotýkat, pak přijdeme. Moudry člověk však ví, že problém zdraví se ho dotýká již dnes. Famózní novinář a spisovatel Ernest Hemingway kdysi napsal, parafrázují : „Nikdy se neptej komu zvoní hrana, zvoní tobě“.

 Kontakt: mujguru@email.cz , tel. 774 484 322

Kontakt

jakseuzdravit matvikoff@seznam.cz