KDYŽ LÉČBA VEDE K NEMOCI

26.04.2015 10:45

KDYŽ LÉČBA VEDE K NEMOCI

 

Velmi často se stává, že domnělá léčba vede až k velmi závažným onemocněním. Na příklad léčba dnes tak diskutované osteoporózy. Ve většině případu se doporučuje zvýšit konzumaci vápníku, nebo tento dodávat tělu prostřednictvím potravinových doplňků. Dnes se již všeobecně ví, že je třeba zvýšit také přísun hořčíku a to v poměru 2:1. Bohužel se neví, že k tomu, aby se naše kosti začaly uzdravovat, je zapotřebí dalších látek, které patří k základům komplexní a úspěšné léčby.

V případě, že tělu dodáváme pouze vápník s hořčíkem, vápník se dostává pouze do měkkých tkání a tam začíná dělat problémy. Jsou známý případy, kdy vápník se usazuje v cévách, tyto ucpává a může způsobit různé nemocí oběhového systému včetně infarktu myokardu nebo mozkové mrtvice. Dokonce jsou z medicínské praxe známy případy, že se v cévě začíná vytvářet úplně regulérní kost.

Aby léčba osteoporózy probíhala úspěšně, je třeba v těle aktivovat vitamín K2, který přivádí k životu částice zvané osteoblasty a osteoklasty. Aktivuje také látku osteokalcin. Osteoklasty odvádějí z kosti staré opotřebené buňky a osteoblasty přinášejí do kosti nový stavební materiál, který se tvoří s osteokalcinu. To vše se děje za předpokladu, že máme dostatek vitamínu K2, D a také vitamínu C. Lékaři často protestuji proti zvýšeným dávkám vitamínu C souběžně s konzumovaným s vápníkem, jelikož se domnívají, že tato kombinace způsobuje vznik ledvinových kamenů. Na štěstí není tomu tak, ba naopak dochází k rychlé k nápravě kosti a chrupu. Možná se zeptáte, kde můžeme hledat vitamín K2, o kterém jsem se již na tomto blogu zmiňoval, jednoduše se nachází ve všech živočišných produktech, jako jsou sýry, vajíčka, masa a v největším množství v husích játrech. Samozřejmě můžete tento vitamín vyhledávat v potravinových doplňcích, ale dle mého názoru lepší jsou přírodní zdroje.

Je nutné podotknout, že nekomplexní léčba osteoporózy vedla v mnoha případech k těžkým zdravotním komplikacím. Ve Spojených státech a v Anglii byl veden výzkum na velkém vzorku žen a bylo prokázáno, že nekomplexní léčba nezlepšila stav v oblasti osteoporózy a v mnoha případech ženy utrpěly infarkt myokardu a mozkové mrtvice.

Z výše uvedeného je zřetelně vidět, jak snaha o samoléčbu pomocí potravinových doplňků bez základních znalostí biochemie může vést až k velmi tragickým koncům. A přes to lidé houfně navštěvují lékárny a bez rozmyslu nakupují vitamíny, minerály a stopové prvky a zobají tento ozdravný materiál, aniž by si uvědomovali, že ve většině případů svému zdraví naopak škodí.

Kontakt

jakseuzdravit matvikoff@seznam.cz