JEDINÁ CESTA KE ZDRAVÍ

15.10.2015 11:24

Jaká je optimální cesta ke zdraví?

 

Mám minimálně pětadvacetileté zkušenosti s léčbou civilizačních nemocí pomocí komplexního ozdravování celého organismu. V průběhu čtvrt století hledání vhodného způsobu léčby nejrůznějších nemocí jsem nasbíral nepřeberné množství různých informací na toto téma a mohu zodpovědně říct, že ne vždy byly tyto informace v souladu s potřebami lidského organismu. Navíc v poslední době informace tak říkajíc odtržené od reality biochemických pochodů lidského těla převažují v nejrůznějších zaručených metodách „uzdravování. A to je přinejmenším varovný signál pro nás pro všechny. Signál k tomu, abychom se zamysleli nad tím, komu svěříme svoje zdraví. Čili komu svěříme to nejcennější co vlastníme.

 

Ze svých mnohaletých zkušeností  v této oblasti můžu říct, že jediným vhodným způsobem prevence a uzdravování je optimální výživa a celkový životní styl. Samozřejmě všechno se vším souvisí, ale zdravé jídlo je základem zdraví našeho těla. Proto jsem veškerý studijní čas vždy věnoval nejnovějším poznatkům krásné a logické vědy jakou bezesporu je biochemie lidského organismu. A právě výzkumy v této oblasti jsou základem mé letité léčby civilizačních nemocí, kterou jsem nazval velmi krátce „IN“. Jde prostě o životní styl určený pro lidí moudré a přemýšlivé. Nechci tímto způsobem vytvářet nějakou elitní skupinu lidí a odsouvat na druhou kolej ty, kteří se s touto metodou neztotožní. Problém je úplně někde jinde. Chci tímto způsobem vyburcovat u co největšího množství lidí pocit, který povede k povinnosti starat se o své zdraví. Pocit povinnosti, který povede k seznamování se právě s výdobytky vědy zvané biochemie, a to proto, že neexistuje jiné základní učení, ve kterém bychom měli hledat cesty k našemu zdraví.

 

V současné době velmi často slýchávám od nejrůznějších rádoby výživových poradců poučky typu, že všechno je v hlavě, že postačí pozměnit posloupnost stravování, změnit myšlenkové  pochody a stravovací návyky a zdraví se dostaví coby dup. Není tomu tak. Jsou to nesmysly, které si vymýšlejí lidé, kteří o zdravém stravování téměř nic nevědí a tváří se coby proroci, kteří přišli spasit svět. Tento současný trend mě irituje z několika důvodů. Především tito „poradci“ dostávají prostor ve sdělovacích prostředcích, o kterých se jejich uživatelé myslí, že jsou naprosto pravdomluvné, kromě toho informace těchto poradců mění způsob zdravé výživy na způsob patologického stravování, které vede k nemocem celé společnosti. Dokonce k intenzivnějšími výskytu nemocí celých generací. Problém je opravdu velmi závažný, avšak dnešní vedení našeho státu nevěnuje zdravé výživě patřičnou pozornost. A právě proto nesmíme tuto situaci podceňovat a musíme svůj zdravý životní styl vzít do vlastních rukou. Vím, že to není vůbec lehké, protože kromě ledabylé a nepravdivé propagace zdravého životního stylu existuje systém našeho zdravotnictví, který také bazíruje na přestárlých mýtech, polopravdách a lžích, a tak napomáhá farmaceutickému průmyslu k zvyšování svých nebetyčných zisků.

 

Situace je opravdu natolik závažná, že musíme okamžitě zapojit do vedení svého zdravého životního stylu svůj mozek. Ve většině případu postačí logické myšlení, nebo-li tak zvaný selský rozum Logickým přemýšlením se budete prokousávat k pravdě v této oblasti a cesta k vašemu zdraví vás povede k lidem stejně smýšlejícím a majícím třeba  k dispozici více pravdivých informací, než jich v současné době máte vy. A právě jde o to, kontaktovat své blízké, své známé, kterým jejich zdraví není lhostejné a tak jako vy, také se vydali po cestě k hledání pravdy v oblasti zdravého životního stylu.

 

Je docela zajímavé, že dnešní člověk udělá maximu proto, aby porozuměl nejmodernějším inteligentním technologiím, které nás v současné době obklopují. Bohužel ke svému zdraví se chová velmi macešsky a polehá na neověřených informacích typu jedná paní povídala. A to je třeba říct, že neumění využívat nějaké nejnovější aplikace na mobilu nemůže v žádném případě ovlivnit  zdravotní stav člověka natolik, jako špatná kombinace jídel a přemíra některých živin v nich. Je to absolutně nepochopitelné a pouze potvrzuje rčení našich předků, kteří říkávali, že zdraví si začínáme vážit teprve, když je ztrácíme. Myslím, že velmi ověřená ponaučení našich předků bychom měli věnovat daleko větší pozornost, než tomu v současné době je. A to právě také v oblasti našeho zdraví, zdravého životního stylu a výběru jídel pro zdravé stravování.

 

Tak, a dost teoretizování. Jediná možná výživa je výživa „IN“ – intelligent nutrition = immune nutrition, to znamená, že racionální strava se rovná jídlu, které zvyšuje imunitu našeho organismu a o to nám jde především, protože působí preventivně a zároveň odstraňuje příčiny nemocí a uzdravuje nás z nich.  Jediná výživa, které dává organismu, co potřebuje je výživa „IN“. Také je to jediná výživa, který kromě toho, že reguluje váhu našeho těla, uzdravuje z nejrůznějších i těch zdálo by se nevyléčitelných nemocí. Umí to ještě nějaká dieta, která se na našem výživovém trhu prezentuje? Samozřejmě, že neumí!

 

A teď několik mýtů, které kolují ve společnosti, a které nemají absolutně žádnou oporu ve vědeckém poznání našeho těla.Tak především „přesvědčení“, že rostlinné tuky jsou zdravé a živočišné nezdravé. Omyl! Rostlinné jsou zdravé pouze tehdy, když jsou lisovány za studena. A tak se málokdy děje. A už vůbec je nemůžeme tepelně zpracovávat. Jsou škodlivé. Z rostlinných nenasycených mastných kyselin lze bez výhrad doporučit pouze panenský olivový olej, který je mono nenasycený, tudíž neoxiduje a nevytváří škodlivé trans tuky. Ostatní rostlinné tuky bychom měli konzumovat pouze a jenom v syrovém stavu v podobě semínek a ořechů.

Dalším bludem je tvrzení o škodlivosti másla a sádla. Tyto tuky patří k nasyceným mastným kyselinám a jsou nejzdravější. Sádlo dokonce, jako, že je z části nasycené a z části nenasycené, obsahuje více nezbytných nenasycených mastných kyselin typu omaga, než tomu je u olivového oleje.

Dalším ničím nepodloženým mýtem je tvrzení, že vajíčko nám škodí, jelikož obsahuje velké množství cholesterolu. Nesmysl. Vajíčko patří k nejzdravějším potravinám vůbec. Obsahuje velké množství lecitinu, látky která je emulgátorem a tak udržuje cholesterol neustále v tekutém stavu. Kromě toho obsahuje celou škálu mastných kyselin, super bílkovinu, ale také stopové prvky, minerály a vitamíny. Vajíčko je prostě in ! Dalším nesmyslem je tvrzení, že vysoký cholesterol LDL máme z jídla, a to z konzumace živočišných produktů, které obsahují živočišné tuky. Nesmysl! LDL cholesterol máme z jídla bohatého na tuky  ale ze stravy bohaté na sacharidy, čili cukry. Ty zvyšují v našem organismu hladinu inzulínu, který pak nekontrolovatelně dává impuls k vytváření „zlého“ LDL cholesterolu v játrech. Také tento proces způsobuje ztučnění jater. A tak bych mohl pokračovat. Nebudu. Myslím, že těchto pár příkladu postačí k tomu, aby každý, kdo si váží svého zdraví, začal hledat pravdu o skutečně zdravé výživě. Může mu k tomu pomoci má poslední kniha „ Revoluce v dietách aneb co vám v ordinaci neřeknou“. Také můžou k tomu pomoci konzultace, které si lze sjednat na adrese : eurobeskyd@email.cz nebo po telefonu 774 484 322.

 

 

Kontakt

jakseuzdravit matvikoff@seznam.cz