JEDINÁ CESTA K HUBNUTÍ

26.04.2015 10:55

HUBNUTÍ

 

Mám třicetileté zkušenosti s fenoménem hubnutí, snižováním nadváhy, zabavování se přebytečných kil nebo jak tento problém chcete pojmenovat. Problém to samozřejmě je, a to veliký. V dnešních Spojených státech až třetina obyvatelstva je obézní, ale tak zvaně patologicky, nebo-li klinicky obézní. Lidí z nadváhou je tem mnohem více. A právě nadměrná nadváha je příčinou nejrůznějších závažných civilizačních nemocí.

Polský lékař a vědec J. Alexandrovič říkával: „Nejsou nevyléčitelné nemoci, jsou pouze nemoci špatně léčené“. A to je právě také případ obezity. Pokud si někdo myslí, že svou nadváhu zdolá pravidelným cvičením a zatěžováním organismu, pak zvolil totálně špatnou cestu. Totiž bez změny denní diety to prostě nejde. A také nesmí věřit nesmyslným radám rádoby výživových poradců, kteří doporučují nesmyslné diety s drastickým snížením příjmu kalorií. Tudy cesta také nevede. Organismus potřebuje dostávat denně veškeré potřebné živiny, minerály, vitamíny a stopové prvky. Při zdravém a především racionálním stravování jde především o to, aby naše tělo nestrádalo ani na okamžik svého života. Proto veškeré tak zvané redukční diety nevedou nikam, vedou do pekel. Organismus zrychleně stárne, objevují se různé nemocí, které si člověk v žádném případě nespojuje se špatnou stravou, přichází celková únava organismu a velmi brzy také jojo efekt, čili návrat ztracených kilogramů ještě ve větším rozsahu.

Zodpovědně dnes můžu říct, že existuje jediná zdravá výživa, která může napomoci obézním lidem, a to je výživa „IN“. Tento způsob stravování jsem zpracoval před léty tak, aby byl komplexní, aby se v plném rozsahu ztotožňoval se všemi biochemickými pochody v lidském organismu, a hlavně, aby respektoval všechny nejnovější poznatky z oblasti této překrásné vědy. Zde musím říct, že ostatní diety, které se objevují na trhu hubnutí, tyto zásady nerespektují, hlavně pak je nerespektují v celé jejích šíři. Tím samozřejmě dlouhodobě nepomáhají, vedou organismus do záhuby a již v první fázi dodržování organismu velmi škodí.

Můj způsob snižování nadváhy, zbavování se obezity, nebo jinými slovy docilování optimální váhy má čtyři základní kroky. První fáze spočívá ve stanovení individuálního jídelníčku, který nejenom, že respektuje zákonitosti biochemických procesů lidského organismu, ale také respektuje v plném rozsahu konstituci těla dané osoby, její pracovní vytížení a také psychickou zátěž. V tomto kontextu se mi počítání nějakého BMI indexu jeví jako holý nesmysl, jelikož dva lidé stejné výšky nikdy nemůžou mít stanovenou stejnou dietu, ale také nikdy nemohou mít stejnou váhu. Vždy se tyto dvě osoby liší stavbou těla, svalů, velikosti orgánů, velikosti a váho kosti atp.

Komplexní dieta, pokud má být zdravá musí pamatovat na přísun vitamínů, minerálních látek, stopových prvků podle současného zdravotního stavu člověka, a potom také musí obsahovat látky, které ochraňují náš organismus před tak zvanými volnými radikály, čili tak zvané antioxidační látky. Zdravý způsob života musí nejenom napomáhat při snižování nadváhy, ale také zpomalovat dva základní procesy stárnutí – a to je oxidace – okysličování lidských buněk a – glykace – patologické působení cukrů na buňky.

Druhou fázi musí být harmonizace a posilování hormonální sféry v lidském organismu. Právě hormony rozhodují o správném fungování metabolických procesů v těle. Tento krok rozdělují do dvou činnosti, jednak jde o působení na akupresurní body spojené s hormonální činnosti, a jednak působením vnitřně pomocí speciálního přírodního hroznového vína, obohaceného extrakty speciálních bylin. V tomto případě víno je nejlepším nosičem biologicky aktivních látek a zároveň navozuje v organismu uvolnění, což napomáhá rychlému průběhu léčby.

Poslední, čtvrtou fázi procesu redukce nadváhy je zlepšování estetické stránky těla, zde se jedná již o svého druhu kosmetický zákrok. Tady přicházejí na řadu tělesná cvičení a pohyb, jak rovněž speciální lecitinový balzám, který zvyšuje elastičnost kůže a eliminuje vrásky po odbourání tukových tkání.

Teď je již rozhodnutí na vaší straně. Ozdravný pobyt na zdravé hubnutí je tady pro vás, stačí zavolat a domluvit si alespoň víkendový pobyt, na kterém snižování nadváhy můžeme v příjemném beskydském prostředí nastartovat. Srdečně zvu.

Kontakt: mujguru@email.cz, tel. 774 484 322

 

Kontakt

jakseuzdravit matvikoff@seznam.cz