DETOX A VYHOŘENÍ

28.03.2015 09:10

DETOX  A SYNDROM VYHOŘENÍ

 

Často si v poslední době vzpomenu na slova Marka Twaina, který říkal, že člověk je velmi zvláštní tvor, který z naprosto přesvědčivých argumentů vyvozuje ty nejhloupější závěry.

Jedním z nejvíce skloňovaných slov je dnes detox a vyhoření.

Na trhu jsou stovky ne-li tisíce přípravků, které slouží k detoxikaci organismu a nastolení vitální energie pro odstranění tak zvaného syndromu vyhoření. Pak jsou tady zástupy výživových poradců a dietologů, kteří nám radí, že bez těchto přípravků nelze žít dál.

Bohužel tito rádoby experti na zdravou stravu zapomínají, nebo to ani nevědí, že lidský organismus je důmyslný stroj, který si s výše jmenovanými problémy ví rady. Totiž tito „experti“ zapomínají a mnohokrát nevědí, že v lidském těle jsou  takové orgány jako játra, slezina nebo ledviny, které mezi jinými slouží k čištění organismu. V případech akutního selhání těchto mechanismů, existuje celá řada bylin a jiných přírodních komponentů, které našemu organismu v čištění pomohou.

Základním předpokladem optimálního čištění organismu od škodlivých látek je zdravá a kvalitní výživa. Když budeme konzumovat nekvalitní potraviny, tak nám žáden detoxikační přípravek nemůže pomoci. Doufám, že o tom nemusím nikoho přesvědčovat. Pokud nebudu denně jíst tu nejlepší bílkovinu, pak nemůžu očekávat, že se odumřelé buňky nahradí kvalitními novými buňkami. V případě, že to budu dlouhodobě přehánět a do svého organismu „házet“ potravinové smetí, pak se mozek vzbouří a začne kvalitní bílkovinu hledat v útrobách vlastního těla. Na příklad v játrech jí je dost. Ale co potom játra, samozřejmě onemocní a je tu velký problém.

Pokud budu denně jíst rostlinné oleje a hodně cukru, pak tyto játra budu nesmírně zatěžovat a ony přestanou plnit svou čisticí funkci. Začnou churavět a katastrofa je na spadnutí.

V případě, že budu konzumovat kvalitní živočišné tuky, tak ty se budou v zažívacím traktu vstřebávat aniž by navštívily játra, a tak tento nádherný orgán bude mít čas na vlastní detoxikací a regeneraci.

Podobně se to má se syndrome totálního vyhoření. Dnes s ním bojuje kdekdo a bezvýsledně. Jak je to možné? Je to prosté. Žádné umělé vitamíny a energetické drinky vám nemůžou pomoci, pokud neuděláte radikální řez a nezačnete se kvalitně stravovat.

Pokud každý den „nastrkáte“ do svého zažívacího traktu toliko opěvované cereálie, což jsou jednoduše řečeno cukry, tak už z jednoduchého pohledu biochemie budete mít 4 x míň energie, než by jste snědli kousek zdravého sýra. Tím sýrem neřešíte pouze energii ale také dobrou bílkovinu, kvalitní enzymy a další biologický aktivní látky, které vám ještě vylepší náladu. Jednoduše a prostě budete sršet energií a ještě z obrovským humorem budete plnit své každodenní pracovní povinnosti. Navíc se váš organismus nebude zahlcovat CO2, což není plyn jedovatý, ale pro zdravý chod organismu naprosto nevhodný. Takže tělo se jej musí zbavovat, a to na úkor minimální energie, kterou jste z všude reklamovaných a doporučovaných  sušenek získali.

V Beskydách už řadu let pořádám detoxikační pobyty a pobyty na tak  zvané „znovuzrození“, čili navrácení ztracené vitality. A při tom nedoporučuji žádné farmaceutické produkty ani potravinové doplňky. Využívám pouze „lékárnu od Pan Boha“ nám nejbližší, využívám k tomu matku Přírodu.  Je to velmi jednoduché. Za prodloužený víkend si návštěvníci mých pobytů pročistí tělo a získají  dostatečnou energii na velmi dlouhý čas. Ale především se naučí, jak se stravovat, aby se jejich těla zbytečně nezanášela toxickými látkami, a aby každé ráno, kdy budou vstávat do práce si mohli říct: „Člověče, tak dobře jsem se ještě necítil“. Naučí se jaké byliny použit na ten který zdravotní problém, v kterých potravinách vyhledávat nejvíce potřebných vitamínů, stopových prvků a antioxidantů.

Takže pokud hledáte správný detoxikační prostředek a cítíte všeobecný úbytek energie, rozjeďte se k nám do Beskyd. Za pouhý víkend prožijete opravdové znovuzrození. Důležité je, že to nebude ojedinělý moment vašeho života, ale pocit, který díky naší terapii „IN“ můžete zažívat každý den.

Theodor / email: mujguru@email.cz, tel. 774 484 322/

 

 

Kontakt

jakseuzdravit matvikoff@seznam.cz