CHCETE VYPADAT SEXY?

29.03.2015 09:04

CHCETE VYPADAT KRÁSNĚ A SEXY?

 

Chcete vypadat krásně a sexy? Není nic snazšího. Stačí přestat věřit neskutečným bludům, které se šíří prostřednictvím zaručených diet. Přestaňte věřit nesmyslům, které šíří ve svých knihách  na příklad Iveta Mačigová,  nebo v televizi Halina Pavlovská a další známé osobnosti, kterým nevadí, že téma obezity nemají absolutně zvládnuté, avšak se všemožně snaží snížit vaši hmotnost o tíží peněz, které jste se rozhodli věnovat na úpravu svého zevnějšku. Bohužel všichni raději věříme tomu, čemu chceme věřit a odvracíme se od toho, co je možná pravdivé, ale relativně náročné k realizaci. Hlavně, když musíme proto něco sami udělat.

Ať je to, jak je to, musíme přijmout základní pravidlo o příjmu a výdeji energie, což by mělo být vyváženo. Pokud někdo tvrdí něco jiného, tak je to šarlatán a ani v nejmenším mu nezáleží na vaší postavě.

Snižování kalorických hodnot jídel k ničemu nevede, jelikož tělo tím trpí, když nedostává všechno, co potřebuje a ještě více trpí vaše mysl, jelikož je přesvědčena, že ji omezujete a šidíte. Z toho plyne celá řada stresů. Samozřejmě musíte jíst tolik, kolik vaše tělo potřebuje k životu zatíženém nějakou úrovní fyzické a psychické práce. Ve většině případů je nutné snížení přisunu živin do organismu. Ale to nestačí. Je třeba přesně vědět, které živiny jsou pro vaši výživu důležité, a jaké další biologické látky je třeba konzumovat, aby metabolismus probíhal tak, jak má.

Hlavní chybou je omezení v oblasti konzumace tuků. Tuk se stal v padesátých létech svého druhu strašákem našeho zdraví a straší z větším, či menším úspěchem dodnes. Při tom tuky jsou pro nás organismus velmi potřebné a hlavně plní nezaměnitelnou funkci při udržování správné hmotnosti. Jednou větou lze říct, že POKUD NEJÍTE TUKY, NEMŮŽETE ZHUBNOUT! Je to způsobeno tím, že tuk je nejlepším a nejvydatnějším zdrojem životní energie a při tom plní ještě celou řadu velmi důležitých životních funkcí. Takže je důležité, aby tukové zásoby ve vašem těle byly neustále v pohybu, to znamená, aby tuk z vašich zásob byl využíván k výrobě energie, aby se neusazoval v zásobách na věky. A to se ději při dietě zbavené tuků, kdy si tělo vyrábí tuk z konzumovaných cukrů a odkládá jej do zásob, na které už tak říkajíc nesáhne, jelikož se domnívá, že další přísun tuků již niky nebude.

Tento metabolický paradox, který připomíná hladového psa, který, ač hladový, si schovává kost, kterou mu dáte, je hlavní barierou při snižování nadváhy. Hlavním jeho původcem je velmi důležitý biochemický zákon, který se zmiňuje o tuku, jako o hlavním a prvním zdroji energie. Pokud tukům umožníme jejich prvotní a hlavní roli, pak se nemusíme obávat jejích střádání ve velmi citlivých místech na našem těle.

Dalším důležitým pravidlem je nutnost přisunu určitého množství kvalitních cukrů, které jsou velmi důležité pro správné spalování právě tuků.

A na co si musíme dát ještě velký pozor? Především na konzumaci bílkoviny, se kterými to také nesmíme přehánět, jelikož jejích přemíra způsobuje transformaci na cukr a potom v neposlední řadě na tuk. A to je velmi nebezpečné. Jde o nekontrolovaný přísun sacharidu na našeho organismu a jejích přeměnu na tuky.

Aby toho nebylo málo, je nutné, při snižování nadváhy, dávat pozor na konzumaci alkoholických nápojů. Nic proti ničemu, alkohol patří ke společenskému životu člověka a v přiměřených dávkách je dokonce zdravý. Musíme však vědět, jaký alkohol pít, v jakém množství, a v jaké kombinaci s jiným živinami naší výživy. Nejdůležitějším  poznáním v této oblasti je skutečnost, že alkohol je svým způsobem třetím zdrojem energie a metabolizuje se ve stejných metabolických stezkách, jako tuky. Jelikož alkohol je daleko více škodlivý pro náš organismus, než tuky, tak je vždy spalován jako první. Znamená to, že v organismu se z alkoholu vytváří energie a tuky jsou v této chvíli na druhou kolej, nejsou využívány a jdou do zásob. To znamená, že zase přibíráme na váze.

Vše o čem je tady řeč nebylo nutno rozebírat v dobách, kdy se člověk stravoval přirozeně – jedl dobré, kvalitní živočišné bílkoviny a tuky, cukru ve své výživě měl pramálo a měl hodně pohybu. Bohužel časy se změnily, a tak je třeba věnovat se zdravé výživě mnohém více.

Jak je vidět hubnutí, nebo-li udržování optimální váhy není vůbec jednoduché, avšak není také nepřekonatelně složité. Stačí trochu přemýšlet a dbát o dodržování jistých zásad. Potom docílíte nádherné a sexy postavy a váš výsměch bude patřit těm, kteří si nesmyslnými a ničím nepodloženými radami chtěli pouze a jenom vydělat na vašem těle. A to si nenechte v žádném případě líbit.

Poradenství v této oblasti: email: mujguru@email.cz

Kontakt

jakseuzdravit matvikoff@seznam.cz