BRONCHIÁLNÍ ASTMA A RYCHLÉ UZDRAVENí

04.05.2015 08:18

RACIONÁLNÍ VÝŽIVA – UZDRAVENÍ NADOSAH

 

BRONCHIÁLNÍ ASTMA

 

Tento druh onemocnění se vyskytuje velmi často a jeho výskyt nebezpečně narůstá. Jedná se o nemoc, jejíž vyšší příčinou je místní převaha parasympatického sytému, v tomto případě v plících.

Odedávna se k léčbě používá adrenalin, lék, který je v organismu nadměrně vytvářen při převaze sympatického systému. Zároveň byly často používány léky tlumící převahu parasympatického systému, nejčastěji šlo o atropin.

Jde o nemoc velmi nepříjemnou a navíc nebezpečnou, takže se domnívám, že každý kdo trpí astmatem se bude chtít jednou provždy z něho vyléčit. A právě racionální, inteligentní výživa „IN“ je etiologickou léčbou bronchiálního astmatu. K vyléčení dochází velmi rychle, hlavně u astmatu bez dalších komplikaci, něco pomaleji trvá vyléčení při astmatu s komplikacemi.

Všeobecně existuje domněnka, že příčinou astmatu a jiných alergických nemocí jsou určité alergeny: peří, prach, roztoči, kočičí srst a některé pokrmy. Tento názor je nanejvýš chybný. Totiž s alergeny se setkávají všichni, avšak nemocní jsou jen někteří. Aby člověk mohl onemocnět astmatem musí být v organismu nějaká chyba, která se naopak nevyskytuje u lidí, kteří astmatem neonemocní. Příčinou této vady je určitý model výživy, který si vynucuje převahu parasympatického systému v dýchacím ústrojí.

Je možné astma vyléčit? Samozřejmě, že ano. Mohl jsem se o tom mnohokrát přesvědčit při ozdravných pobytech, které již dvacet let pořádám v Beskydách. Inteligentní, racionální výživa od prvního dne začíná příznivě působit na sympatický systém v plících, podobně, jak to činí adrenalin. Už po prvních dnech docházelo k značnému zlepšení, někteří pacienti potřebovali k vyléčení 3-4 dny, jiní asi v průměru 10 dní.

Takže z výše uvedeného je jasně vidět, že změna stravování ve směru k omezení především uhlohydrátů, může způsobit celkové uzdravení, dokonce i takové nepříjemné nemoci jakou bezesporu astma je. Je nutné pouze nastavit správnou životosprávu, ten správný, pro každého individuální, denní jídelníček a výsledky se objeví velmi brzy.

 

Theodor

Kontakt

jakseuzdravit matvikoff@seznam.cz