3 DŮVODY PROČ NEHUBNEME

23.06.2015 08:33

3 DŮVODY PROČ NEHUBNEME

 

Spiritus Fiat Ubi Vult – Vnuknutí přichází nezávisle od vůle. To je krédo, které zrcadlí mé zkušenosti, a kterým se řídím ve své práci dietologa, léčitele a terapeuta. Samozřejmě vnuknutí vždy musí padnout na úrodnou půdu, to znamená na nějakou zásobárnu informací, jelikož, abych tak řekl, z prázdného nenaleješ, z ničeho nenavaříš, a tak dále, a tak podobně.

Zásadním pravidlem hubnutí a udržování optimální váhy je skutečnost, že bez konzumace tuků se hubnout nedá. Všechny diety zbaveny tuků jsou k ničemu a nemá smysl se jimi vůbec zabývat. Tuk je v našem těle všudypřítomný a jeho zásoby zvyšují naši imunitu. Bez tuku to prostě nejde. V případě, že z nějakých prapodivných důvodů, které šíří kolem nás rádoby výživoví poradci, začneme se v naší stravě vystříhat tukům, pak ze stoprocentní jistotou nikdy nezhubneme. Jelikož tělo tuk nutně potřebuje, vyrobí si jej ze sacharidů, nebo-li cukrů, a protože přestane „věřit“, že ještě nějaký dostane, tak jej uloží do zásob a nikdy ho nepoužije pro výrobu energie. Takže jezte tuky a hubněte!

Druhým důvodem, který nám brání v hubnutí je nevyrovnaná hormonální sféra, kterou narušuje především hormon zvaný inzulín. Hormony jsou látky, které v podstatě řídí a usměrňují biochemické procesy v našem organismu. Pokud je tato sféra nějakým způsobem narušena, pak dochází k nejrůznějším dysfunkcím, které vedou k různým nemocím, obezitě nevyjímaje. Nejčilejším v oblasti hormonů je právě inzulín, kterého aktivitu zvyšuje nebo snižuje především konzumace sacharidů, čili cukrů. Dlouhodobě vysoká úroveň inzulínu snižuje nebo naopak zvyšuje úroveň jiných hormonů z anabolické a katabolické říše těchto velmi potřebných látek. Negativně stimuluje třeba další hormony z oblasti slinivky břišní, což nabourává funkčnost celého trávicího traktu. Především jeho vysoká úroveň brání v štěpení tuků a vede k špatnému trávení žaludku.

Proto na léčebných pobytech, které již léta vedu v Beskydách, připravují účastníkům jídla s normálním obsahem tuků, někdy i více tučnější, a také po celý pobyt podávám znamenité a jedinečné červené, suché víno Mysterium, které harmonizuje a posiluje hormonální sféru. Jistě jste slyšeli o „francouzském paradoxu“, kterým označujeme francouzskou kuchyni bohatou na živočišné bílkoviny a tuky, a také na velké množství přírodních, suchých vín. Takže nic nového pod sluncem. Víno Mysterium, které je nezbytnou součástí výživy „IN“, kterou propagují, obsahuje velké množství přírodních hormonů z bylin, které aktivizují a harmonizují hormonální sféru. Takže účastníci mých léčebných a ozdravných pobytů rychle a zdravě hubnou a při tom konzumují velmi chutná jídla a po celý čas popíjejí zralé červené víno Mysterium.

Třetí příčinou našeho nezdaru při hubnutí a při udržování optimální váhy je konzumace obrovského množství cukrů. Ty, jak víme, jsou přítomny prakticky ve většině potravin. V současné době dietologové a výživoví poradci asi bez vzdělání a stoprocentně bez jakékoliv etiky, přemlouvají masy lidí ke konzumaci cereálního pečiva, která podle nich je údajně zdravé. To znamená, když je zdravé, a tak si to překládá většina konzumentů, můžeme tyto výrobky jíst dle libosti až do sytosti. Chyba lávky mojí milí toužící po krásném a štíhlím těle. To je blud, který se pomalu ale jistě zažívá do povědomí celých generací. Amerika v tomto směru, jako nakonec ve všech směrech lidského konání, vítězí a Američané jedí cereální pečivo jak na běžícím pasu. \Také je to na první pohled vidět. Američané už vlastně přestávají chodit a začínají se koulet. Příčinou jsou ty zázračné cukrové / obilné / výrobky, které  údajně pomalu a postupně uvolňují energii. Ano, je tomu tak, pokud si jejích konzumaci hlídáme, a také je ve velké míře omezujeme. To už neřeším obiloviny, především pšenici, a jejich zhoubný vliv na naše zdraví / lepek a jiné /.

Zase jeden příklad na to, jak všudypřítomná reklama umí chytře zakrývat podstatné věci a vyzvedávat věci nepodstatné. Je to příklad na to, jak lze obejit výsledky vědeckého bádání a vnucovat masám nesmysly, které škodí jejích zdraví. Je to příklad na to, jak potravinový průmysl dovede prosadit do naší výživy ne to, co je zdravé, ale to, co mu nese největší zisky. Nehledě na to, že takto podvodně připravuje živnou půdu pro další průmyslový gigant a tím bezesporu je průmysl farmaceutický.

Pokud chceme být zdraví, štíhlí a sexy, musíme způsobit, že naše kuchyně bude transparentní, průhledná, abychom viděli nejen do špíže, ledničky a hrnce, ale také až do…žaludku. Teprve tehdy budeme vědět, co svému tělu dáváme, a jaké to bude míst blahé nebo neblahé následky. Samozřejmě o blaho našeho organismu nám musí jít především, tak hlavně před jídlem přemýšlejme a dávejme si jisté zásadní informace do souvislostí.

Theodor / mujguru@email.cz, tel. 774 484 322

 

Kontakt

jakseuzdravit matvikoff@seznam.cz